Inapoi sus
Statiunea Costinesti
esti aici : Litoralul Romanesc // Costinesti

Statiunea Costinesti

 

Cea mai iubita statiune de pe intreg litoralul romanesc

"Prin ani te lupti cu rele si-adesea obosesti
Iar cand dai de bune continui sa traiesti
Si cand ai cate-o clipa de ragaz sa-ti amintesti
Revezi cu ochii umezi batranul Costinesti…"

Costinesti este un cimitir de amintiri din tineretea multor romani! Renumit pentru acest lucru, pentru viata de noapte si distractia pana la rasarit a fost transformat in cel mai iubit loc de pe intreg litoralul romanesc.

Despre statiunea Costinesti

Statiunea Costinesti este situata la 31 de kilometri de orasul Constanta si este dominata de spiritul tinar, de viata de noapte activa si de distractiile in aer liber. Plaja se intinde pe o suprafata de 9 kilometri si are o latime ce variaza intre 50 si 200 metri, fiind mai lata in zona Obeliscului si ingustandu-se spre epava Evangelia, simbolul statiunii. Pe langa aceste doua obiective turistice mai trebuie mentionate schitul "Sfanta Elena de la Mare", ridicat in perioada interbelica si Golful Francez, care ascunde o plaja intima, ideala pentru cei care cauta liniste. Vara este scaldata in razele soarelui intre 10 si 12 ore pe zi, datorita asezarii geografice, iar rasariturile de soare sunt senzationale.

Activitati in statiunea Costinesti

Viata de noapte este dezvoltata in mare parte in jurul a trei discoteci in aer liber: Ring, Tineretului si Vox Maris, care functioneaza inca din 1973. Pe langa acestea statiunea mai detine un teatru de vara, un complex de vile ultramoderne, numeroase restaurante, baruri, autoserviri si localuri cu meniul zilei, la fel si pub-uri cu muzica pana in zori, terase, cluburi si diferite petreceri tematice.

Costinestiul a evoluat dintr-un mic sat pescaresc, in anul 1960 intr-o destinatie de vara in care se deruleaza activitati culturale, artistice si sportive recunoscute atat in tara, cat si in strainatate. Inchirieri de scutere, hidrobiciclete, barci, windsurf, plimbari cu deltaplanul sau cu avioane de agrement, cursuri de echitatie sau obsevatii astronomice cu telescopul sunt doar cateva din activitatile de care va puteti bucura in Costinesti.

Cazare in statiunea Costinesti

In ultimii ani, statiunea s-a dezvoltat foarte mult in ceea ce priveste spatiile de cazare, s-au construit numeroase hoteluri noi, vile si pensiuni care ofera servicii de calitate la preturi pentru tineret.

Istoric statiunea Costinesti

"Zona in care s-a dezvoltat Costinestiul este plina de istorie, existant dovezi care atesta locuirea acestor locuri incepand cu prima epoca a fierului, perioada coloniilor grecesti, a ocuparii romane, epoca feudala, pana la infiintarea propriu-zisa a satului Costinesti prin colonizarea germanilor. Denumirea comunei provine de la generalul Emil Costinescu. Acesta a cumparat de la Vasile Kogalniceanu (fiul lui Mihail Kogalniceanu) o suprafata de teren foarte aproape de tarmul Marii Negre, pe care, ulterior, a colonizat-o cu germani".

Statiunea Costinesti pe harta


Vizualizaţi Harta cu statiunile de pe litoralul romanesc pe o hartă mai mare

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 
 
 
 
 


 
 

Ne gasesti si pe