Inapoi sus
Statiunea Eforie Nord
esti aici : Litoralul Romanesc // Eforie Nord

Statiunea Eforie Nord

 

Cea mai veche statiune de pe litoralul romanesc

Statiunea Eforie Nord este a doua ca marime de pe litoralul romanesc si este la 12 kilometri de orasul Constanta, in partea de sud-vest a lacului Techirghiol, renumit pentru proprietatile curative ale namolului.

Despre statiunea Eforie Nord

Eforie Nord este o statiune de vacanta foarte populara, ba chiar cea mai dezvoltata la capitolul locuri de cazare, exista loc pentru peste 20.000 de turisti. Hotelurile nu sunt foarte numeroase, insa exista numeroase vile si pensiuni, recent construite, care ofera conditii impecabile. Pe langa acestea exista si un hotel de patru stele, Hotel Europa, care este renumit ca fiind unul dintre cele mai frumoase hoteluri de pe litoralul romanesc. Pe langa acestea mai exista si spatiile de cazare oferite de particulari, care insa nu ofera acelasi confort si servicii.

Restaurante in statiunea Eforie Nord

La capitolul mancare, pe langa restaurantele care apartin hotelurilor, in Eforie Nord sunt deschise in timpul sezonului estival numeroase terase, restaurante cu autoservire, pizzerii, patiserii, pub-uri sau localuri cu meniul zilei, unde puteti manca absolut tot ce va trece prin cap fara sa scoateti din buzunar foarte multi bani. Unul dintre cele mai renumite restaurante este "Nunta Zamfirei", care si ofera un program artistic: o nunta traditionala care respecta atat meniul cat si obiceiurile romanesti, iar mesenii sunt invitati la aceasta nunta.

Plaja in statiunea Eforie Nord

In Eforie Nord va puteti bucura de o plaja de aproximativ 4 km, cu o latime ce variaza de la 20 de metri pana la 100, acoperita cu nisip fin, insa cu o granulatie mai mare decat nisipul din Mamaia sau Constanta. Pe toata intinderea plajei intrarea in apa este lina si exista numeroase zone amenajate cu sezlonguri si umbrelute. Faleza atinge pe alocuri 30 m inaltime si comunica cu plaja prin scari amenajate.

Statiunea Eforie Nord are parte de o clima mediteraneeana, cu veri fierbinti si cu temperaturi medii cuprinse intre 23 - 31 de grade Celsius si de o rata a precipitatiilor destul de scazuta. Aerul este cel mai proaspat din toate statiunile pentru ca in zona exista peste 30 de hectare de padure si spatii impadurite.

Activitati in statiunea Eforie Nord

Pe langa lenevitul la soare, Eforie Nord mai aduna turisti si pentru baza de tratament, care functioneaza pe tot parcursul anului. Bai de sare, bai cu namol, bai de plante, impachetari cu namol, bai galvanice, electroterapie, ultrasonoterapie si magnetoterapie sunt numai cateva din tratamentele de care puteti beneficia daca alegeti sa va petreceti concediul in acest loc. Pentru toate aceste tratamente namolul se ia de la Techirghiol.

Istoric statiunea Eforie Nord

"Statiunea a fost infintata in 1894, cand a fost construit un sanatoriu balneoclimateric. In anul 1899, prin punerea pietrei de temelie a Hotelului Movila, pe malul marii si a Bailor Movila, pe malul Lacului Techirghiol, a luat nastere prima statiune denumita Movila-Techirghiol, astazi Eforie Nord".

Statiunea Eforie Nord pe harta


Vizualizaţi Harta cu statiunile de pe litoralul romanesc pe o hartă mai mare

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 
 
 
 
 


 
 

Ne gasesti si pe