Inapoi sus
Statiunea Eforie Sud
esti aici : Litoralul Romanesc // Eforie Sud

Statiunea Eforie Sud

 

Gazduieste cea mai ingusta plaja de pe intreg litoralul romanesc

Statiunea Eforie Sud este pozitionata intre limanele Techirghiol-Tuzla si mare, fiind legata de Eforie Nord prin cel mai ingust cordon litoral de pe tarmul romanesc. Aici exista cea mai ingusta plaja dintre toate statiunile litoralului romanesc, aproximativ 2 kilometri lungime si 60 de metri latime si cea mai inalta faleza.

Cazare in statiunea Eforie Sud

Statiunea Eforie Sud dispune de peste 2.500 de locuri de cazare in hoteluri si vile, de 1 sau 2 stele. La capitolul mancare lucrurile stau la fel de bine, in comparatie cu numarul turistilor. Gasiti numeroase restaurante cu diferite specifice, in numar mare fiind cele traditionale romanesti, unde puteti servi mancare facuta chiar de patronii restaurantelor, preparata cu ingrediente din productia proprie.

Activitati in statiunea Eforie Sud

Este un loc recomandat pentru cei care cauta liniste, preturi mici si servicii pentru turism balnear. Este o statiune frumoasa in care va puteti plimba linistiti atat pe strazi, de unde puteti manca dulciuri absolut senzationale, preparate de localnici, cat si pe plaja, unde puteti culege pietre si scoici interesante. Eforie Sud este un loc renumit pentru ca soate la mal frumusetile din adancurile marii. Pe langa plimbari si mancare buna va mai puteti bucura de numeroase piscine special amenajate, baruri, terase, cluburi si baze de agrement.

Clima este caracterizata de veri fierbinti, cu temperaturi medii ce depasesc 25 grade Celsius, iar soarele straluceste aproximativ 10-12 ore pe zi.

Principala atractie este centrul balnear "Baile Reci", unde se realizeaza tratamente in aer liber cu namol sapropelic. Se trateaza afectiuni reumatologice, ale sistemului osos, afectiuni locomotorii si dermatologice.

Eforie Sud este o statiune balneara, cu baze de tratament la standarde internationale, aici aveti posibilitatea de relaxare si distractie, in statiune fiind numeroase restaurante cu specific traditional sau international, baruri, piscine, terase, cluburi de noapte, baze de agrement.

In Eforie Sud se poate ajunge de pe DN39 (E 87) 18 km sud de Constanta si 25 de Mangalia, sau pe calea ferata pe ruta Constanta – Mangalia, unde mergeti aproximativ 17 km.

Istoric statiunea Eforie Sud

"La fel ca la Eforie Nord, partea de sud a fost infiintata de Ioan Movila, un boier din Moldova in 1899, atunci cand s-a pus piatra de temelie a hotelului Movila. La inceput statiunea s-a numit Baile Techirghiol-Movila, mai apoi Baile Movila, iar din 1962 poarta numele de Eforie Sud".

Statiunea Eforie Sud pe harta


Vizualizaţi Harta cu statiunile de pe litoralul romanesc pe o hartă mai mare

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 
 
 
 
 


 
 

Ne gasesti si pe