Inapoi sus
Statiunea Jupiter
esti aici : Litoralul Romanesc // Jupiter

Statiunea Jupiter

 

Cea mai noua statiune de la malul Marii Negre

Micuta si cocheta, Jupiter se intinde intre Neptun si Venus la circa 5 km de Mangalia. Este cea mai noua statiune de la malul Marii Negre, fiind deschisa la inceputul anilor 1970. Este o oaza de liniste intre doua lacuri si o padure, dintre care se inalta cateva hoteluri mari si izolate. Este o statiune acoperita cu verdeata pe suprafete foarte mari, cu numeroase locuri special amenajate pentru copii si parcuri.

Statiunea Jupiter este recunoscuta ca fiind o oaza verde intre nispurile incinse, prin parcurile si vegetatia luxurianta ce inconjoara hotelurile. Plaja de 1 km se remarca prin bogatia si finetea nisipului, fiind fragmentata de numeroase golfulete care dau un aspect dantelat acestei portiuni de litoral.

Atractii turistice in statiunea Jupiter

Statiunea Jupiter s-a dezvoltat in jurul lacului artificial Tismana, avand o suprafata relativ mica. Un element de unicitate este dat de hotelurile cu nume de pietre pretioase: Diamant, Rubin, Agat, Granat, Safir, Onix, Opal si Cristal. Dintre atractile statiunii amintim barul Paradis si complexul Catunul, care este construit dupa arhitecura specifica zonei dobrogene, baza de agrement care gazduieste terenuri de tenis, minigolf si Clubul Nautic Emanuel. Mai mult, puteti vizita satul de vacanta Zodiac, un camping, teatrul de vara, cinematograful si barul Paradis asezat chiar pe plaja.

Plaja in statiunea Jupiter

Plaja are aproximativ un kilometru si este marginita de diguri care intra in mare pentru a largi spatiul. Nisipul este fin iar apa este mai linistita ca in alte parti. Puteti lenevi atat sub umbrelute de paie pe sezlong, cat si pe propriile rogojine. Jupiter este locul ideal daca vreti sa va bucurati de zgomotul valurilor care se sparg in malul fierbinte alaturi de familie si copii.

In lunile de vara cerul ramane in mare parte senin, iar soarele straluceste in medie 10-12 ore pe zi. Plajele intinse cu nisip fin permit practicarea helioterapiei si a talasoterapiei.

Cazare in statiunea Jupiter

Jupiter dispune de hoteluri de mare capacitate, amplasate perpendicular pe linia tarmului, dintre care cele mai importante sunt cele doua hoteluri de o stea. In hoteluri, in satul de vacanta Zodiac cu casute din lemn si in camping pot fi cazati peste 8500 de turisti, asta fara vilele si pensiunile proaspat construite.

Istoric statiunea Jupiter

"Statiunea este cea mai noua de pe litoralul romanesc si este deschisa din anul 1973".

Statiunea Jupiter pe harta


Vizualizaţi Harta cu statiunile de pe litoralul romanesc pe o hartă mai mare

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 
 
 
 
 


 
 

Ne gasesti si pe