Inapoi sus
Statiunea Mamaia
esti aici : Litoralul Romanesc // Mamaia

Statiunea Mamaia

 

Mamaia: cea mai importanta statiune de pe litoralul romanesc

Mamaia este cosiderata cea mai importanta statiune de pe litoralul romanesc, situata la nord de Constanta, intre Marea Neagra si Lacul Siutghiol. Este statiunea cu cea mai mare capacitate de cazare, renumita pentru plajele largi acoperite cu nisip fin si adancimea treptata a apei.

Despre statiunea Mamaia

Din gara Constanta se ajunge usor in Mamaia cu troleibuzul 41 care circula regulat. De retinut ca drumul pana in Mamaia cu transportul in comun este considerat ca in afara localitatii si prin urmare are tarif diferit. Pentru ca Mamaia nu este o localitate propriu zisa, ci un sat de vacanta, se platesc taxe de acces.

Taxe de acces in Mamaia: 3 ron pentru fiecare autoturism, sau mai exista variantele: 4 ron pentru 24 ore, 25 ron pentru 7 zile sau 250 ron pentru intreg sezonul

Activitati in statiunea Mamaia

Mamaia gazduieste numeroase restaurante atat cu specific romanesc, cat cu din exterior, decorate, cu muzica si atmosfera in stil specific, dar si autoserviri, pub-uri si localuri in care se serveste meniul zilei, dar si terase, sali de jocuri si centre comerciale. Strazile sunt impanzite cu locuri de unde puteti cumpara cele mai frumoase suveniruri din scoici confectionate manual, adunate iarna de pe malul marii. Pe langa acestea, iubitorii de senzatii tari gasesc aici cel mai mare parc de distractii acvatic din Romania, intins pe o suprafata de doi kilometri.

Statiunea Mamaia dispune si de o telegondola inaugurata in iulie 2004, care se plimba pe o distanta de 2.2 kilometri si ofera o panorama deosebita care lacul Siutghiol si spre mare. La acestea se adauga cinematograf si teatru de vara, terenuri de minigolf, tenis, volei si numeroase centre de agreement atat pe lac, cat si pe mare. Toate acestea sunt infrumusetate de fantani arteziene si palmieri, printre care se plimba autobuze turistice supraetajate, biciclete pentru familie si trasuri trase de cai.

Cazare in statiunea Mamaia

Conditiile de cazare sunt foarte bune, in ultimii ani s-au construit numeroase hoteluri, iar unele au fost modernizate. In total statiunea dispune de peste 20.000 locuri de cazare, in cele peste 60 de hoteluri de pana la 5 stele. Plaja foarte lunga, cu o latime de pana la 250 m si este acoperita cu cel mai fin de pe litoralul romanesc. Sezonul de vizitat acest loc este ideal incepand cu mijlocul lui mai si terminand cu septembrie tarziu, cand temperaturile medii depasesc 25 de grade Celsius. Apa este calda pana spre sfarsitul toamnei.

Istoric statiunea Mamaia

"Intemeietorul Mamaiei este Ion Bănescu, primar al Constanței, sub a carui conducere, din 1905, se amenajează primele spații turistice, pe cordonul de nisip dintre Mare si Siutghiol. Statiunea a fost inaugurata in 1906, cand a fost construit primul stabiliment balnear".

Statiunea Mamaia pe harta


Vizualizaţi Harta cu statiunile de pe litoralul romanesc pe o hartă mai mare

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 
 
 
 
 


 
 

Ne gasesti si pe