Inapoi sus
Statiunea Mangalia
esti aici : Litoralul Romanesc // Mangalia

Statiunea Mangalia

 

Singura statiune cu iesire la mare care beneficiaza de izvoare cu apa minerala

Mangalia este o statiune balneocimaterica atestata istoric cu peste 2000 de ani in urma, la fel ca si orasul Constanta. Este situata in extremitatea sud-estica a tarii, pe malul marii, la 44 km fata de Constanta, la aceeasi latitudine ca orasul francez Nisa.

Mangalia este singura statiune maritima care detine izvoare minerale, descoperite si folosite inca de pe vremea romanilor. Apele mezotermale sulfuroase, clorurate, bicarbonatate, sodice se combina de minune cu namolul sapropelic extras din Lacul Techirghiol si remediaza diverse afectiuni ale imbatranirii oraganismulu.

Plaja in statiunea Mangalia

Plaja din Mangalia este acoperita cu nisip fin si se intinde intre plaja din statiunea Saturn si digul de nord al Portului Mangalia. Are o forma circulara dantelata iar cea mai mare latime o are in partea centrala, aproximativ 120 metri, si este marginita de o faleza inalta folosita ca loc de promenada in serile calde de vara de turisti. Accesul pe plaja se face de regula pe scarile care coboara pe plaja chiar din zona centrala a orasulu.

Cazare in statiunea Mangalia

In Mangalia exista cateva hoteluri care dateaza de multi ani, insa majoritatea sunt construite recent sau reconditionate. Pe langa aceste posibilitati de cazare mai exista pensiuni, vile sau apartamente in regim hotelier. Preturile difera in functie de numarul de stele si de distanta fata de plaja. Pe acelasi criteriu se bazeaza si patronii de restaurante, locurile in care puteti servi masa sunt diversificate si gasiti absolut orice.

Activitati in statiunea Mangalia

Pentru ca vorbim de un oras mare si la capitolul "petrecerea timpului liber" gama este variata. Vizite la obiectivele turistice culturale, cum ar fi ruinele Cetatii Callatis, Muzeul de Arheologie, Mormantul cu Papirus, care dateaza din epoca elenistica, bisericile crestine, Moscheea Esma han Sultan, Centrul de Cercetari Speologice sunt doar cateva din locurile in care va puteti delecta. Pe langa turism va mai puteti petrece timpul intr-unul din numeroasele parcuri, la terase, in cluburile cu jocuri, in pub-urile cu diferite teme, puteti practica sporturi precum fotbal, tenis, volei, mini golf, va puteti plimba cu bicicletele, cu atv-urile si chiar si cu o caruta trasa de cai.

Istoric statiunea Mangalia

"Orasul Mangalia a fost construit la porunca unui oracol, in urma cu 2500 de ani, in timpul regelui Macedonian Amyntas III si i s-a dat numele de Callatis. Cetatea a fost ridicata pe locul unei asezari mai vechi, care purta numele Cerbatis. Incepand din secolul al XI-lea Mangalia este cunoscuta sub numele de Pangalia, care in limba greaca inseamna “cea mai frumoasa”, iar numele de Mangalia apare pentru prima oara in documentele din secolul al XVI-lea".

Statiunea Mangalia pe harta


Vizualizaţi Harta cu statiunile de pe litoralul romanesc pe o hartă mai mare

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 
 
 
 
 


 
 

Ne gasesti si pe