Inapoi sus
Statiunea Navodari
esti aici : Litoralul Romanesc // Navodari

Statiunea Navodari

 

Cel mai mare complex de tabere din S-E Europei

Este cea mai nordica statiune, situata pe malul sudic al lacului Tasaul, un lac cu apa dulce, separat de mare. Din Constanta se poate ajunge fie prin orasul Ovidu, fie de-a lungul litoralului, prin statiunea Mamaia. Navodari este cunoscut ca statiune pe litoralul Marii Negre cu factorii naturali de cura, climatul maritime fiind bogat în aerosoli salini.

Despre statiunea Navodari

Statiunea Navodari a fost amenajata incepand cu anii 60, pe fasia de plaja dintre canal si mare si la scurt timp a si primit titulatura de "statiune pentru copii". Beneficiaza de foarte mult spatiu verde, surprinzator chiar, prin varietatea si bogatia speciilor de terenuri sportive (volei, handbal, fotbal, baschet, tenis de câmp), zone de joaca pentru copii amenajate, amfiteatru in aer liber. Este un loc ideal atat pentru tabere organizate, dar si pentru cei care vor sa mearga cu copii, cu siguranta micutii isi vor gasi parteneri de joaca in acest loc. 

Daca la vilele de 2 sau 3 stele cazarea porneste de 60 de lei, cei care vor sa vina cu cortul, scot din buzunar numai 8 lei pe noapte.

Activitati in statiunea Navodari

In Navodari nu ai multe variante de petrecere a serilor, nu se gasesc cluburi si discoteci in care sa cante muzica pana dimineata, insa pentru ca pana la Mamaia sunt numai cativa kilometri, este cea mai potrivita alternativa pentru cei care cauta distractie.

Cazare in statiunea Navodari

Statiunea Navodari pune la dispozitie peste 17.000 de locuri de cazare in tabere pentru copii, hoteluri, pensiuni, popasuri turistice si un camping. La capitolul baruri si restaurante lucrurile stau la fel de bine, nu trebuie sa va faceti griji ca v-ar putea lipsi ceva, iar plajele au fost reamenajate cu doar cativa ani in urma. Daca va incadrati in aceasta categorie de turist, tot ce va putem dori este sa aveti parte de vreme frumoasa, restul problemelor au rezolvare!

Imprejurimile statiunii Navodari

In apropiere de Navodari se afla comuna Corbu, putin cunoscuta turistilor romani. Zona are un potential turistic mare, plajele sunt linistite, unele chiar pustii, nisipul fin si linistea fac din aceasta destinatie un loc ideal pentru un weekend relaxant. In comuna Corbu nu exista hoteluri, iar vilele sunt foarte putine la numar.

Cele mai renumite plaje sunt Vadu si Corbu, singurele de pe litoralul romanesc incluse in spatiul Rezervatiei Biosferei.

Istoric statiunea Navodari

"Teritoriul pe care este asezat in momentul de fata orasul Navodari este unul din cele mai bogate din punct de vedere istoric, primele dovezi ale existentei unor comunitati in aceasta zona apartinand mousterianului (paleoliticului mijlociu, cca 100.000 – 35.000 i.Hr.)".

Statiunea Navodari pe harta


Vizualizaţi Harta cu statiunile de pe litoralul romanesc pe o hartă mai mare

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 
 
 
 
 


 
 

Ne gasesti si pe