Inapoi sus
Statiunea Olimp
esti aici : Litoralul Romanesc // Olimp

Statiunea Olimp

 

Cel mai frumos complex turistic de pe litoralul romanesc

Statiunea Olimp este situata pe un dig natural, la 20-30 de metri deasupra nivelului marii si dispune de plaje inguste si intime, cu nisip fin, recuperat din mare prin crearea de golfuri artificiale. Faleza inalta ofera o panorama splendida asupra marii, iar plaja este plina de viata in tot timpul sezonului estival. Intrarea in mare este lina, apa avand o adancime redusa pe o distanta considerabila. Punctul forte al statiunii il reprezinta plaja "La Steaguri", care este cea mai bine amenajata plaja de pe intreg litoralul romanesc.

Accesul catre statiuna Olimp se poate face pe soseaua DN39 (E87), in apropiere de Mangalia se face stanga pe drumul de acces direct catre statiune, sau pe calea ferata, gara fiind situata pe ruta Costinesti – Mangalia. De mentionat este ca Neptun si Olimp au statie comuna. Halta este situata intre cele doua statiuni iar accesul se face in ambele directii.

Despre statiunea Olimp

Statiunea Olimp este renumita pentru ansamblul arhitectural de hoteluri ultramoderne, declarat cel mai frumos de pe intreg litoralul romanesc. In trecut, aceasta staiune era de lux, lucru se observa si acum la structura cladirilor, amenajarea strazilor si amplasarea spatilor verzi. In prezent nu mai este asa populata si cei care vin aici sunt in cautare de liniste si relaxare.

Olimp se afla la sud de limanul Tatlageac, catre padurea Comorova si este cea mai nordica dintre cele cinci statiuni construite in lant la nord de Mangalia. Panorama oferita de ambianta lacului inchis spre mare de o plaja foarte lunga este absolut splendida. Langa acest loc se afla o veche tabara scolara precum si o cherhana si se poate practica pescuitul sportiv.

Langa statiunea Olimp, in spre 23 August si Tuzla exista o portiune de plaja salbatica care nu este frecventata de turisti, exceptie facand grupurile de nudisti.

Cazare si restaurante in statiunea Olimp

Cazarea in statiunea Olimp se poate face in unul din numeroasele hoteluri amenajate elegant sau la pensiunile si vilele construite recent sau in apropierea caii ferate exista cateva blocuri de locuinte care apartin putinilor localnici care pe timpul verii inchiriaza camere sau apartamente "la cheie". 

Preturile nu sunt foarte piperate, fiind o destinatie in general pentru familii care doresc sa se relaxeze. Acest lucru este sustinut si de faptul ca in intreaga statiune exista o singura discoteca, Vision, deschisa pana dimineata. La capitolul restaurante, terase si baruri lucrurile nu stau la fel, exista numeroase localuri in care puteti gasi absolut tot ce va poate trece prin minte. In multe dintre ele se sustin programe artistice.

Istoric statiunea Olimp

"Statiunea Neptun-Olimp este foarte tanara, a fost construita dupa anul 1962, terminata prin 1973 si a reprezentat cartierul nordic al statiunii Neptun, care a fost finalizat in 1960".

Statiunea Olimp pe harta


Vizualizaţi Harta cu statiunile de pe litoralul romanesc pe o hartă mai mare

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 
 
 
 
 


 
 

Ne gasesti si pe