Inapoi sus
Statiunea Saturn
esti aici : Litoralul Romanesc // Saturn

Statiunea Saturn

 

Cea mai calduroasa statiune de pe intreg litoralul romanesc

Situata intr-un golf linistit, chiar langa Mangalia, statiunea Saturn este renumita pentru existenta izvoarelor mezotermale sulfuroase si a namolului cu valoare terapeutica, utilizate in tratarea diverselor afectiuni, dar si pentru faptul ca este cea mai calduroasa statiune de pe intreg litoralul romanesc.

Despre statiunea Saturn

Saturn gazduieste si doua baze de tratament renumite in tratarea afectiunilor ortopedice posttraumatice, anemii, manifestari articulare ale bolilor de nutritive, boli ale aparatului respirator, anexite, metroanexite, sterilitate etc. Principalii factori de cura sunt apa marii, namolul sapropelic extras din lacul Techirghiol, apele mezotermale sulfuroase, bioclimatul marin bogat in aerosoli saline si in radiatii solare cu efect stimulant asupra organismului. 

Plaja din Saturn se intinde intre plaja din Mangalia si cea din Venus. In partea de sud plaja este ingusta si dantelata de numeroase golfuri create artificial, cu stabilopozi, iar in partea de nord, dinspre Venus, are o lungime de aproximativ 2 km si o latime de 100 - 150 metri. Pe toata lungimea plajei intrarea in apa este lina.

Clima in Saturn este destul de diferita fata de celelalte statiunii, aici fiind foarte cald. Acest fapt se datorează faptului ca statiunea este amplasat intr-o zona sudica, dar si datorita curentilor maritimi calzi.

Cazare in statiunea Saturn

Staturn are o capacitate de peste 13.000 de locuri de cazare, in hoteluri de una, doua, trei, patru, chiar si un hotel de cinci stele, vile, pensiuni, doua sate de vacanta si un camping. Intre acestea se gasesc numeroase restaurante, baruri, piscine, gradini de vara, terenuri de sport (minigolf, tenis), un cinematograf in aer liber, un parc de distractii, mai multe discoteci, baruri de zi si de noapte si ofera posibilitatea de a practica sporturi nautice si echitatie.

Activitati in statiunea Saturn

Un obiectiv turistic important este Aqua Parc Balada, care se afla in incinta hotelului Balada. Este dotat cu piscine, topogane, jacuzzi, baruri, jocuri pentru copii. Pentru ca statiunea este foarte aproape de Mangalia, mai puteti vizita obiectivele turistice din oras: Muzeul de Arheologie, moscheea Esmahan Sultan, cea mai veche moschee din Romania, magazine, terase si locuri de promenada. Pentru cei pasionati de excursii exista numeroase trasee turistice, care includ vechiul Callatis, un tur al celorlalte statiuni, precum si regiunile mai apropiate din podisul dobrogean.

Accesul in statiune se face fie pe DN 2A (E 60) Bucuresti – Constanta prin Slobozia sau Constanta Mangalia de pe DN 39 prinFetesti, fie pe calea ferata, cu trenul Constanta – Mangalia si sa coborati in cea mai apropiata gara, adca cea din Mangalia. O alta varianta ar fi sa alegeti microbuzele care pleaca din gara si traverseaza toate statiunile.

Istoric statiunea Saturn

"Statiunea Saturn a fost fondata în anul 1972, ca o statiune balneara romaneasca".

Statiunea Saturn pe harta


Vizualizaţi Harta cu statiunile de pe litoralul romanesc pe o hartă mai mare

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 
 
 
 
 


 
 

Ne gasesti si pe