Inapoi sus
Statiunea Vama Veche
esti aici : Litoralul Romanesc // Vama Veche

Statiunea Vama Veche

 

Cea mai nonconformista statiune de pe litoralul romanesc

Statiunea Vama Veche este de fapt un sat situat la granita cu Bulgaria, la 12 kilometri de Mangalia, cu o populatie de mai putin de 200 de locuitori, care apartine din punct de vedere administrativ de comuna Limanu.

Despre statiunea Vama Veche

Pana acum cativa ani particularitatea acestei statiuni era data de ambianta nonconformista a tinerilor care alegeau sa-si petreaca concediul in acest loc. Vama Veche era locul celor mai putin pretentiosi, dornici de petreceri in aer liber de dimineata pana seara, care se cazau in corturi care erau amplasate direct pe plaja. Acum lucrurile s-au mai schimbat, iar din pricina numeroselor oferte pentru cazare in vile si pensiuni, a preturilor mai mici la mancare si la bautura statiunea este populata de turisti de toate genurile.

Plaja in statiunea Vama Veche

Plaja in Vama Veche are o latime care pe alocuri depaseste 200 metri, iar intrarea in apa se face treptat. Daca sunteti mai nonconformist va puteti caza cu cortul intr-una din zonele special amenajate, iar daca nu va tenteaza acest puteti alege unul din hotelurile si pensiunile nou construite, mici si cochete, care ofera tot confortul de care aveti nevoie pentru un concediu de vis.

Activitati in statiunea Vama Veche

Odata cu lasatul serii Vama Veche prinde viata! Oferta mare de terase, baruri, cluburi, discoteci, concerte, petreceri, majoritatea in aer liber sunt principalele puncte de atractie ale statiunii, precum si baile in mare sub clar de luna, barbeque, focuri de tabara sunt cateva din activitatile care te fac sa te indragostesti de statiunea Vama Veche. Ca simbol al locului, la fel ca in statiunea Costinesti exista o epava care zace la cateva sute de metri de mal. Pe langa distractia din timpul zilei puteti adauga concediului vostru activitati precum plimbari cu barca, hidrobicicleta, jet-sky, pescuit s.a.

In Vama Veche se poate ajunge pe DN 39 (E 87) iar de la Mangalia, dupa se continua drumul spre Bulgaria. Satul se gaseste chiar in lungul drumului. Daca alegeti sa veniti pe calea ferata, luati trenul din Constanta pana in Mangalia, dupa continuati pe sosea cu unul din microbuzele care circula pe directia 2 Mai - Vama Veche.

Istoric statiunea Vama Veche

"Localitatea a fost fondata in anul 1811 de catre o comunitate de găgăuzi, o minoritate de etnie turca si rit ortodox, si purta numele de Ilanlîc. Si-a continuat existenta ca sat pescaresc si localitate de frontiera, mai ales dupa 1940, cand Cadrilaterul a fost cedat Bulgariei. Reputatia de atractie turistica boema ii revine statiunii Vama Veche inca din perioada regimului comunist, cand aici poposeau artistii si intelectualii, pentru a se retrage din cadrul opresiunii regimului. Si atunci, ca si acum, oferta de cazare era reprezentata de indinderea plajii, pe care se campau corturile si de generozitatea localnicilor, care inchiriau camere turistilor".

Statiunea Vama Veche pe harta


Vizualizaţi Harta cu statiunile de pe litoralul romanesc pe o hartă mai mare

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 
 
 
 
 


 
 

Ne gasesti si pe