Inapoi sus
Statiunea Venus
esti aici : Litoralul Romanesc // Venus

Statiunea Venus

 

Cea mai eleganta statiune de la malul Marii Negre

Venus este o statiune balneoclimaterica situata la 3 kilometri de municipiul Mangalia si la 41kilometri de Constanta. Este marginita de o plaja naturala de aproximativ un kilometru jumatate lungime si 200 metri latime, acoperita cu un nisip fin, ideal pentru helioterapie si talazoterapie. In partea de nord plaja este invecinata cu cea de la Cap Aurora, unde pe o mica portiune intrarea in apa este relativ dificila facandu-se printre pietre; (aceasta este o zona preferata de cei care cauta liniste si intimitate), iar partea de sud a plajei se invecineaza cu plaja din statiunea Saturn si este mai lata, aceasta este si cea mai populata.

Despre statiunea Venus

Nu intamplator statiunea poarta numele zeitei frumusetii Venus, este un loc intim si elegant, care se remarca prin varietatea de stiluri arhitecturale ale cladirilor care poarta nume tot de fete: Claudia, Brandusa, Florica, Raluca, Anca, Rodica, Silvia sau Dana sunt doar cateva din "doamnele" care vegheaza statiunea de la inaltime.

Printre aceste bijuterii arhitecturale enorme sclipesc numeroase restaurante, cofetarii, braserii, baruri de zi si de noapte, terase, pub-uri, un cinematograf in aer liber, gradini de vara, discoteci si bineinteles numeroase terenuri de sport.

Statiunea Venus este locul unde apele marii sunt cele mai linistite si fara alge. Proprietatile balneoclimaterice ale statiunii sunt recunoscute deja, in partea de sud a statiunii existand un pavilion amenajat pentru ungeri cu namol sapropelic si bai sulfuroase. Pentru mofetele naturale de sulf, care pot fi simtite chiar si in golfurile de apa de pe plaja. Mai mult, la Venusfunctioneaza chiar si o piscina cu apa sulfuroasa naturala.

In Venus se poate ajunge doar cu autoturismul, singura cale de acces in statiune fiind ramificatia drumului national DN 39 (E87), care leaga Venusul de statiunile vecine.

Activitati in statiunea Venus

Venus este locul ideal pentru cei care nu pot sta locului. Daca va place sportul, adrenalina, agitatia, competitia sau joaca in echipa, Venus este locul in care trebuie sa ajungeti. Yachting, wind-surfing, canotaj, tenis, minigolf, fotbal, volei sau baschet sunt numai cateva din variantele pe care le gastiti in Venus. An de an impatimiti ai sportului vin in acest loc si isi asteapta adversarii din celalte colturi ale tarii. Daca nu va e frica de inaltime si va place sa va catarati, sunteti pasionati de hipism sau de viteza, Venus va poate satisface toate dorintele. Investitorii din zona s-au gandit la toate, nu trebuie sa va faceti griji de nimic.

Istoric statiunea Venus

"Istoria statiunii Venus este una recenta, aceasta fiind infiintata la începutul anilor '70 in scop exclusiv turistic, asemenea celorlalte statiuni dintre Costinesti si Mangalia".

Statiunea Venus pe harta


Vizualizaţi Harta cu statiunile de pe litoralul romanesc pe o hartă mai mare

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 
 
 
 
 


 
 

Ne gasesti si pe